top of page
Kaarsjes.jpg
Kaarsjes.jpg
Kaarsjes.jpg
Kaarsjes.jpg

de verhalen

Kerst is een schitterend feest. Een feest waarnaar je kunt uitkijken. Omdat je naar een kerstviering gaat, of omdat opa en oma op bezoek komen. En natuurlijk hoort er ook een verhaal bij. In dit boek staan verhalen voor jonge en oudere kinderen. Verhalen over kinderen die vlak voor kerst een avontuur beleven. Bijvoorbeeld Ralf, Sander en Lotte, die in de Sterrenstraat een gewonde man vinden. Verhalen over kinderen die ontdekken wat kerst betekent, zoals Hidde, de boodschappenjongen.
Maar is kerst ook goed nieuws voor Nora, als haar moeder alsmaar ziek blijft? Of voor Lucas, die helemaal geen zin heeft in kerst?

 

In dit boek staan zowel moderne als klassieke verhalen. Voor elke gelegenheid is er wel iets geschikts te vinden. En iedereen mag meegenieten!

de auteurs

Ria Borkent, Annemarie ten Brinke & Willemijn de Weerd, Maria Dingemanse-Honkoop, Lijda Hammenga, Lianne Hartman, Judith Janssen, Maria de Jonge, Ineke Kraijo, Sarah van der Maas, Hans Mijnders, André F. Troost, Helga Warmels, Femke van Werkhoven (tevens eindredactie), Leendert van Wezel en Elly Zuiderveld.

Return.jpg

Mama wrong zich als eerste naar voren en sloot Walt in haar armen. Papa drukte hem tegen zich aan in een soort olifantenomhelzing en gaf hem meppen op zijn rug die je nauwelijks meer schouderklopjes kon noemen. Het duurde uren voor ze hem loslieten, en al die tijd stond ik daar maar als een standbeeld toe te kijken. De rook van de locomotief prikte in mijn ogen. Het was de dag voor kerst en de vrieswind beet gemeen in mijn neus.

Eindelijk deden papa en mama een stap opzij. Walt zette zijn veldmuts recht en grijnsde naar me. 'Hé Georgie, ouwe jongen!'
'Ha, Walt,' kraste mijn stem.

Overal om ons heen vielen moeders hun zoons om de hals en drukten vaders zakdoeken tegen hun ogen, de fanfare speelde God bless America en in de buurt van het loket ging mevrouw Ellis met een gilletje tegen de vlakte, maar ik dacht alleen maar: niet huilen, niet huilen, niet...

Uit: 'Walt'

kisspng-bible-study-old-testament-nativi
kisspng-bible-study-old-testament-nativi
kisspng-bible-study-old-testament-nativi
kisspng-bible-study-old-testament-nativi
kisspng-bible-study-old-testament-nativi
bottom of page